Entrecôte på grillen!
Ett väldigt kort inlägg efter att ha provat en ny metod (iaf för mig) som fungerade prima!
Den går ut på att steka/grilla i två etapper, i mitt fall så grillade jag första och stekte dem innan servering.
1. Jag mörade en Entrecôte i ca 5 dygn på galler i kylen enligt den HÄR metoden

2. Skivade upp köttet och lät de temperera en stund (ca 60 min) , olja gärna in det också!

3. En stark rekommendation är att skiva dem ganska tjockt eftersom de ska grillas först och stekas sen

4. Sen grillar du på köttskivorna 2-3 minuter på varje sida och lyfter av dem när de nått en innertemperatur på 45 grader ungefär.

5. När köttet nått 45 grader så lägger du de på ett svalt fat och preppar övriga tillbehör, som ex. sallad och potatis , för att slutligen steka på dem i stekpanna med olja och smör som du öser köttet med i pannan precis innan serveringen!

Bon Apetit!